Pizza surprise…

Jaaaa! Het werd tijd voor een avondmaaltijd! Zo grappig bij het vertellen dat ik pizza ging maken de reactie als volgt was: ‘Oh wat heerlijk en eindelijk een beetje ongezond!…’ (ik noem geen namen). Anyhoe, tja, uhm, nee niet perse ongezond… Aldus, bij deze mijn healthy pizza variant met frisse salade! Wat deze pizza healthy maakt is dat de bodem van bloemkool is… Het is wel een bewerkelijk recept en zal je denk ik rond de 1,5 uur kosten. Misschien handig voor op een vrije dag. Enjoy!!

pizza & saladeDe ingrediënten:

Voor 1 pizza bodem: 1 ei; halve bloemkool; 2 eetlepels parmezaanse kaas; zout; peper; knoflookpoeder.

(ik heb twee pizza’s gemaakt)

Voor de topping: hier geldt elk wat wils! Essentieel is wel de tomatensaus (kun je ook even vers maken: 2 tenen knoflook; 1 ui; 2 el olijfolie; 800gram gepelde tomaten; Italiaanse kruiden; zout; peper). Ik heb een tonijn pizza en een pizza met mozzarella gemaakt. Voor de tonijn pizza: 2 blikjes tonijn; halve rode ui; 1 tomaat; geraspte geitenkaas. Voor de mozzarella pizza: mozzarella; 2 tomaten; Italiaanse kruiden.

Voor de salade: 500 gram verse spinazie; 1 mango; 1 eetlepel honing; 1 limoen; 2 eetlepels olijfolie; zout en peper; 1 rode ui; handje pompoenpitten.

De bereiding:

– Verwarm de oven voor op 175graden;

– Snijd de bloemkool in roosjes en doe deze in een keukenmachine om er kleine korrels van te maken. Spreid dit uit over een bakplaat, welke bedekt is met bakpapier, en bestrooi de korrels met wat peper, zout en knoflookpoeder. Plaats dit in de oven voor 25 minuten.

– Maak ondertussen de tomatensaus. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit vervolgens de olie in de pan en fruit de ui en knoflook voor 5 minuten op laag vuur. Voeg de tomaten toe en breng aan de kook. Laat 25 minuten op laag vuur koken, waarbij je tussendoor de Italiaanse kruiden toevoegt. Roer regelmatig door en voeg een beetje zout en peper als laatst toe.

–  Haal na 25 minuten de bloemkoolkorrels uit de oven. Laat deze even koelen, want je zal zo direct het vocht van de bloemkool uitwringen in in droge theedoek. Wanneer je dat hebt gedaan doe je de korrels in een kom, voeg je het ei en de parmezaanse kaas toe. Meng dit met elkaar en doe dit vervolgens in een springvorm, welke bekleed is met bakpapier. Duw goed aan! Nu kan het weer voor 25 minuten weer de oven in.

– Ondertussen maak je de salade. Was de spinazie en verwijder de steeltjes. Laat dit even goed uitlekken of als je die hebt gebruik de slacentrifuge. Maak de dressing door de limoen uit te persen, de honing, de olijfolie en een snufje zout en peper in een bakje te mengen. Snijd de mango tot stukjes en de rode ui in flinterdunne ringen. Voeg allemaal bij elkaar, bestrooi met pompoenpitten en de salade is klaar!

– De laatste stap van de pizza! Na de 2e 25 minuten haal de de taartvorm uit de oven en is het tijd om de pizza te bedekken. Begin met je tomatensaus en doe de ingredienten die je wilt op de pizza. Nog 15 minuten in de oven en je pizza is klaar!

pizza prep

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *