Weekverslag 20…

Alweer 20 weken verder, oh my goodness! En zelfs met 20 weken training heb ik nog geen enkel idee over hoe ik die marathon zal gaan beleven. Fijn voor iemand die een voorkeur heeft voor duidelijkheid…

Goed, dan misschien maar een andere strategie: Ik kan mezelf tijdens de marathon als een object bewust gaan waarnemen en proefondervindelijk me fascineren over mijn gevoelens, gedachten en gedrag… Ha, dit zal in ieder geval de focus verschuiven naar iets meer neutraals dan te positief of te negatief… Hmm, ik zal nog wat verder over deze strategie gaan nadenken…

Was ook wel lachen trouwens deze week, wat mijn collega’s zich al gingen voorstellen. Bijvoorbeeld dat ik een soort van verwerkingsproces mee zou maken en over hoe ik dan zou reageren. Let wel, dit gaat over fases van verwerking van een trauma… Er werd zoiets geopperd in de trant van boosheid richting mezelf, zoals ‘Waarom ik?’, waarbij ik vervolgens op mezelf zou reageren met ‘Tja, dit heb je jezelf aangedaan trut’… Ze kennen me wel een beetje.

Wat ik wel heb gemerkt is dat er al een heel scala aan gevoelens de revue heeft gepasseerd deze week. Van frustratie naar brok in mijn keel tot zelfvertrouwen na een lekkere run en weer terug naar moed. Ik heb dan vandaag ook maar even gekeken naar hoe laat de start is om spanning door helderheid te verminderen. Om 09:30 begint het feest! Is wel erg vroeg met alle voorbereidingen (denk dat ik om 6uur op mag…), maar voor mij wel een toptijd om te starten. Ik heb mijn lange afstand trainingen ook ongeveer rond deze tijd gedaan.

Het moraal van het verhaal van deze week was voor mij echt wel dat ik vertrouwen mag hebben, hoe het dan ook zal gaan lopen. Waar ik wel wat aan kon doen in het hier-en-nu was mijn trainingen uitvoeren. En deze zijn ook prima gelukt! Ik voel het. Ik ben er klaar voor, helemaal!

De trainingen: dinsdag krachttrainingen, voornamelijk gericht op benen en core; woensdag 6 kilometer, gericht op snelheid door korte intervaltrainingen; donderdag 10 kilometer; zaterdag 5 kilometer; zondag 13 kilometer.

7 okt 8 okt 10 okt 11 okt

 

Weekverslag 19

Deze week heb ik werkelijk tegen mijn zusje gezegd ‘Ik ben er klaar mee’. Zij, heel lief, reageerde als volgt: ‘Je bedoelt je bent er klaar voor!’. Uhm, ja nou nee. Misschien een beetje van beide. Ik ben nu zo dichtbij… Ik heb al mijn zware trainingen gedaan… Ik heb mijn voeding op orde… Ik doe wat ik kan… Ik kan het bijna proeven. Nog maar twee weken. Aaargh… Al die energie… En eigenlijk merk ik nu echt moeite met het behouden van mijn geduld en het nog genieten van het moment. Niet dat ik niet ga rennen, heb deze week 6 keer (ingehouden) mogen sporten. Wel dat ik afgeleid raak door het einddoel en hierdoor meer result happy ben dan journey happy… Ik wil journey happy zijn! Nog 2 hele weken om te genieten! Het was dus deze week tijd om weer even in mijn lijf te komen. Ik werd weer geïnspireerd door woorden van anderen, zoals die van lama Matthieu Ricard (*gasp!! zo cool!!). Nu niet via TED.com, maar live tijdens het Ciran congres op 1 oktober! Toevallig toch dat dit nu precies op het juiste moment op mijn pad komt… Hij vertelde over compassie meditatie en hoe dit je veerkracht versterkt (zoek hem op! onder andere expert op empathie en compassie!). Het werd voor mij aldus tijd om compassie meditatie uit te voeren. Meer specifiek te mediteren op liefde, vriendelijkheid en warm-hartigheid. Ik heb in het weekend genoten van rust, meditatie en rennen. Het ging me toch relaxed! Ook merkte ik dat ik de behoefte had om met anderen te zijn en te rennen met anderen. Even uit mijn hoofd en gesprekken voeren over van alles. Zo blij met mijn vader en zijn hulp tijdens mijn avontuur! En blij met mijn bestuursmeiden voor de inzichten van deze week. Thanks guys! Trouwens ook leuk om naar mijn teamgenoten te kijken bij hockey. En hoewel dit misschien niet het weekend was wat ik voor ogen had. Ik ben dankbaar!

Ok, wat ik deze week heb gedaan. Op maandag gritt training bij David Lloyd. Ik had me toch tot en met donderdag spierpijn in mijn armen gehad… Aldus, goede training en blij dat mijn benen prima mee konden!! Power! Op dinsdag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag hardgelopen. Aanzienlijk minder kilometers dan eerder. Het taperen is begonnen. Ik heb respectievelijk 8, 8, 6, 13 en 10 kilometer gerend.

29 september 30 september 2 oktober 3 oktober 4 oktober ciran congres matthieu ricard hockey kijken 4 oktober

Weekverslag 18!

Victorious!!! Het zwaarste gedeelte van mijn training zit erop. Nu de komende drie weken alleen nog maar consolideren en de marathon rennen! Klinkt als een eitje zo, maar ik ben me er echt wel van bewust dat het een grote test van karakter gaat worden.

Deze week was dan ook zeker het gedeelte waar ik het meest naar toe heb geleefd en eigenlijk het spannends vond… Ten eerste omdat ik deze week een volle werkweek had. Het nemen van voldoende rust was dus in mijn ogen vooral van belang ondanks wat er op het trainingsschema stond. Altijd spannend om af te wijken… Ten tweede mocht ik op een zaterdag zonder rustdag ertussen mijn langste training gaan lopen. Niet ideaal, maar er was geen andere optie wegens bijzondere familieomstandigheden. Het heet immers niet voor niets de Brian Robert Foundation waar ik ook voor loop. Ten derde gaf deze laatste lange training mij een soort do-or-die gevoel, met gedachten zoals: ‘Tja leuk dat je het al een keer hebt gelopen, die 32 kilometer, maarreh je weet het pas zeker bij een tweede keer…’ en ‘Oh ik wil geen pitstops! Dit mag niet gebeuren, want anders…’. Ik zat mezelf dus een beetje gek te maken. Super helpend om spanning te verminderen (not!). Ik merkte het in problemen met slapen (meerdere redenen), spanning in mijn nek en moeite met meditatie. Desalniettemin… Ik heb het gehaald die 32 kilometer!! Ontspannen gelopen. Ook een andere strategie met ontbijt aangenomen, waarbij ik veel snelle koolhydraten vooral voor de energie maar ook tegen pitstops heb gegeten. Te weten: 3 witte boterhammen met aardbeienjam, een peperkoek en een banaan. Niet zo heel erg healthy, maar zeker wel effectief! Dit zal ik trouwens alleen doen bij lange afstanden en wedstrijden. Dus nu nog alleen maar op de marathondag. De rest zal gewoon gezond eten zijn! Anyhoe, ik ben blij met deze week!

Goed, wat ik heb gedaan deze week: op dinsdag 16 kilometer gerend (was wel lachen trouwens om te beseffen dat ik mijn langste officiële wedstrijdafstand tot nu toe gewoon op een doordeweekse avond met dezelfde tijd kan lopen. Dan besef je pas echt hoe ver je bent gekomen!), op woensdag krachttraining met 3 setjes van wat ik vorige week ook heb gedaan, op vrijdag 8 kilometer gelopen (verdeeld in tweeën aangezien ik al voor mijn werk heb mogen hardlopen) en op zaterdag de 32 kilometer. Verder zoals ik al aangaf, genoeg ontspanning en tijd met familie en geliefden doorgebracht. Zo ook superlief dat ik van mijn zus een boek en eten meegekregen. Dank!!

22 september 25 september 2 25 september 26 september running boek

 

Weekverslag 17

Een rustweekje voor de laatste week van de zwaarste trainingspiek… Nice! Na volgende week is het namelijk alleen nog consolideren en vooral die benen lekker sterk en gezond houden. Ik heb dus volop genoten van de kortere runs van deze week om even op te laden! Ook de change of scenery was lekker. Heb dit weekend doorgebracht in Scheveningen en hier samen mogen rennen. Maar wat ik vooral wil zeggen deze week: Ik ben zo dankbaar voor al die mensen om me heen die me steunen! Dankbaar bijvoorbeeld wanneer ze met me mee willen rennen, me aanmoedigen waardoor ik even weer een boost van energie voel, ze er niet raar van opkijken wanneer ik op de bank in slaap val en vervolgens al vroeg naar bed ga, het oké vinden om met mij het weekend door te brengen zonder al te laat weer thuis te zijn (aldus even geen feestjes), ze liefdevol lachen wanneer ik ga shoppen en enthousiast wordt van sportkleding of boeken over hardlopen, ik de ruimte krijg om bijvoorbeeld even geen hockeywedstrijden te spelen of even minder afspreek en dat dit begrepen wordt… Er zal zeker nog veel meer zijn. Voor nu in ieder geval dank jullie wel!

Goed de statistieken van deze week: Maandag en zaterdag een rustdag. Dinsdag, vrijdag en zondag rennen, respectievelijk 10, 19 en 10 kilometer. Woensdag krachttraining, waaronder 10 min hoelahoopen als warm-up, 3 sets van in totaal 45x kettle bell swings, 45x squat kettle bell raises, 45x lunges met gewichten, 45x bridges, 45x leg raises, 45x sit ups en 3 minuten planks. Donderdag lekker met hockeytraining meegedaan.

15 september 18 sept 20 sept hockeytraining scheveningen

Weekverslag 16

happy!Nog een aantal weken te gahaannn… Oeh, ik begin het nu wel spannend te vinden! Maar na wat ik deze week heb meegemaakt, los van het avondje met het incident (you know what I’m talking about), heb ik vertrouwen op een mooie afronding van mijn avontuur. Wel voorzichtig gezegd natuurlijk… Wat mijn vertrouwen namelijk sterkt is dat ik de 32 kilometer ontspannen heb kunnen lopen. Dit is de verste afstand die ik in de training mag lopen en het lukte gewoon!! Over twee weken mag ik het zelfs nog een keertje doen om het krachtiger te maken. Happy!! Zoals je ook op mijn arm kunt lezen, aangezien ik die er niet af kreeg na de color run… Ha! Check ook even mijn nieuwe gadget: de Salomon skin pro running bag. Is ze niet beeldig, lol. Het loopt wel echt heerlijk en ik zou iedere lange afstand runner deze tas aanraden. Je voelt hem namelijk niet! Al met al dus een geslaagde week.

De statistieken:

Maandag, dinsdag, vrijdag, zaterdag en zondag mogen rennen. Respectievelijk: 8 km, 10 km, 16 km, 5 km en 32 km. Daarnaast donderdag lekker mogen hockeyen en dansen bij de Color Run. Mooie afwisseling dus met het alleen rennen en het sporten met vrienden en familie.

7 sept 8 sept 11 sept 13 september running bag cool color week

Weekverslag 15

Een week vol met rennen!! Ik had alleen wat meer aandacht mogen besteden aan rust voor mijn lange afstand. Eigenlijk wat ik vorige week al had aangegeven in weekverslag 14… Note to self: ik mag meer naar mezelf luisteren :).

Mijn lange afstand ging aldus niet heel lekker helaas. Dit lag ook aan een nieuwe drankbelt die continu aan het verschuiven was. Zo irritant, zeker als je al aan het sukkelen bent!! Ik heb dus vandaar ook meteen even geïnformeerd over een running bag en deze gepast om erachter te komen of dat wel echt goed vast zit. Weet je wat de verkoper tegen mij zei toen ik vroeg of hij hem ook gebruikte??? ‘Tja, ik heb iemand die met mij meefietst voor de marathon’. We schoten allebei in de lach. Was leuk! Ik ben erg benieuwd hoe ik de tas ga vinden, hij is namelijk wel besteld! Oeh, toys!! Goed om nog even terug komen op mijn redenatie om die lange afstand wel deze week te willen rennen: mijn idee was de training van 32 km van vorige week in te halen. Je weet, vorige week was ik druk met andere trainingen waardoor het niet mogelijk was. Om het deze week alweer op te pakken was alleen niet heel erg slim en zorgde dat ik met moeite een 31 km afstand heb gelopen. Ik had die trainingen van vorige week gewoon als een lange afstand mee had mogen tellen… Leermoment voor mij is dus om coulant te zijn met trainingen. Je hebt nog 6 weken te gaan, waarbij een maand nog om op te bouwen. I’ll be fine!! Het weekend was dus verder gericht op ontspannen en rustig rennen, oefeningen doen en fun met oud bestuursmeiden. Bij dit laatste hebben we wel een uur of 3-4 in de stad rondgelopen… Jaja, moordspel! Was lachen!

Goed, wat ik heb gedaan deze week: dinsdag 8 km (4:55 min de km), donderdag 10 km (5:55 min de km), vrijdag 31 km (hebben we het niet over) en zaterdag 6 km (rond de 6 min de km) met een lichte ab workout erna. Dit laatste was 3 keer 20 herhalingen met sit-ups, crunches, leg raises en schuine buikspieren met bal naast een plank van een minuut. Ik wil dus deze week meer tussen de 5:30 en 5:40 km zitten per kilometer. Ben benieuwd!

1 sept 3 sept 4 sept 5 sept moordspel

Weekverslag 14

Wat een week! Eigenlijk veelste veel leuke dingen gedaan!! Tja, soms heb je van die weken die even buiten het reguliere vallen… Deze week ben ik namelijk bij Buitenadem Sportfestival geweest in Utrecht (aanrader!!), heb ik een opleidingsdagje in Venlo gehad, toen door met bezoek aan Alkmaar en daar oldskool naar de kermis (?! hahahah), naar Sanadome in Nijmegen met zussen en ja een hele hoop sport zo ook weer hockey! Heb dus een hele hoop van Nederland mogen zien. Oh en trouwens dit is dus wel een gewone werkweek, ha! (Ontspanning zal dus ook key zijn voor volgende week) Het is ook nog eens erg gezellig geweest aangezien het sporten met familie was, waaronder mijn zusje en mijn vader, en daarnaast weer bijna alle teamgenootjes van hockey gezien. Missed you guys! Wel tof al die sporty mensen om me heen! Ik heb genoten deze week.

Goed mijn weekoverzicht: dinsdag, woensdag en zondag gerend. Respectievelijk 6, 6 en 18 kilometer. Ja ja, I know niet heel erg veel rennen… Maar dat had een reden! Donderdag heb ik namelijk weer gehockeyd en zoals je weet geloof ik in interval training om beter te kunnen lopen. Hockey draagt daar in mijn ogen aan bij. Maar als kers op de taart: Buitenadem Sportfestival! Hier heb ik van vijf verschillende sporten mogen genieten. Al met al 2,5uur totaal!! Fun!

25 aug 26 aug 30 aug weekverslag 14

Weekverslag 13

De ene dag loop je in je sporttop te rennen, terwijl een paar dagen ervoor lange mouwen niet perse overbodig waren… Deze week was dus erg wisselvallig qua weer. Ik heb wel gemerkt dat dit enigszins impact had, zoals een lijf die spieren wat meer spant en uiteindelijk zo’n licht zeurende hoofdpijn (aantal dagen lang…). Jammer… Gelukkig niets wat een mooie run en genoeg ontspanning niet kan verhelpen. Bijvoorbeeld de locale green food cafe opzoeken :) Daarbij had ik ook het geluk dat er niet teveel gepland stond deze week.

Verder ook weer een persoonlijk triomf: de 30 kilometer gelopen!! Nieuwe gameplan: met mijn nieuwe playlist rennen, het middenstuk van de run met gezelschap en aan het einde heerlijk verzorgd te worden door familie. Loved it en werkt super! Mijn lijf heeft die 30 kilometer trouwens wel gemerkt: onderrug die een optater heeft gekregen en knieën die het precies genoeg vonden. Ach, dat is nu precies waarvoor ik train. Mijn lijf sterker te maken. Ook sta ik wel achter de mentale voorbereiding van de 42 km door lange stukken van tevoren te rennen. Even wat meer zekerheid in het weten dat het best mogelijk is. Het is trouwens wel een hele dagbesteding hoor dat rennen. Neem nou zondag: Om half 8 op om goed te ontbijten. Vervolgens lekker laten zakken, voorbereiden met bijvoorbeeld flesjes te vullen, meditatie en daarna starten net iets na 9 uur. In de ochtend is het trouwens best rustig. Zo ook weinig mensen aan het rennen, wel veel wielrenners trouwens… Daarna de mooiste routes langs water, bos en dorpen voor 3 uur lang. Herstellen voor een uurtje en bijladen aan voeding, aangezien je 19 honderd en 33 calorieën (?!!!) bent kwijtgeraakt… Vond het erg veel. Dus uiteindelijk hersteld, gedoucht en klaar voor iets nieuws: 2 uur ‘s middags. Ach. I love it anyways. Dank voor de steun van deze week allemaal en het sporten met mij!

Goed, wat ik heb gedaan deze week: 2 keer 6 kilometer gerend, 1 keer viking training (zie plaatje), 1 keer 14 kilometer en een rondje van 30 kilometer.

18 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus views lekker viking

Weekverslag 12

Wat een heerlijke week! Ten eerste omdat deze week een herstelweekje was (19 kilometer maximaal). Maar vooral ook omdat ik in staat ben geweest om wat meer ontspanning aan te brengen zowel mentaal als fysiek. Ook heb ik gemerkt dat dit werkt in mijn training, zondag ging heerlijk!! Had het gevoel een anearobe drempel gevonden te hebben, zo rond de 5.40 minuten de kilometer. Waarom dit zo interessant is: zolang je onder deze drempel blijft, zal er geen melkzuur ophopen en kan ik het rennen zo gedurende lange tijd goed volhouden. Leuk om bij de lange afstand van komende week te testen. Verder is het boek Het Duurloopmisverstand al binnen!! Top! Ik kwam er trouwens achter dat de schrijver Klaas Lok een leraar van me is geweest op de middelbare school… moet alleen wel heel eerlijk bekennen dat ik niet helemaal meer weet welk vak, oef lang geleden… volgens mij was het een exacte vak wiskunde of misschien natuurkunde. Tja, was daar toen niet zo in geïnteresseerd :). Toch een grappig feitje. Ook kende mijn vader hem van de jeugdkampioenschappen. Wel bij de concurrent Phoenix 😉

Goed, over deze week. Genoeg gelachen en gesport! Spek en bonen festival was vooral lekker, helaas niet al te mooi weer. Desalniettemin genoten. Heb een eigen bootcamp op zaterdag gedaan met goed gezelschap (zie foto voor de oefeningen). Krachttraining op maandag, waarbij 10 minuten warm-up en 3x 15 herhalingen met 6 oefeningen (kettle bell swing, lunges met gewicht, squats met gewicht, sit ups, leg raises en bridges). Woensdag, donderdag en zondag gerend, respectievelijk 6, 10 en 19 kilometer.

12 augustus 13 augustus 16 augustus bootcamp plan! te lekker aubergine

Weekverslag 11

Een afstand van 27 kilometer gerend deze week!! Oorah!!! Verder dan ik ooit eerder heb gerend. Zo gaaf! De sleutel voor mij was het echt langzaam beginnen om zo te proberen in een flow te komen. Ben nog steeds aan het zoeken naar de ideale tempo voor de lange duur. Helaas werd de flow even doorbroken door een belangrijke pitstop… tja, kan gebeuren. Desalniettemin toch de draad weer op kunnen pakken. Mijn andere helpende strategie was om het kwartier een slok van mijn verdunde troebele appelsap te nemen en wat water over mijn polsen en hoofd te doen. Werkte super, zo ook ter afleiding. Het meenemen van drie flesjes was voldoende. Goed, wat ik deze week ook heb gedaan is wat meer rust te nemen om herstel te verbeteren. 6 dagen achter elkaar is denk ik niet helemaal gezond. Ik ben van plan om vanaf deze week na 3 dagen sporten 1 dag rust te pakken of een lichte belasting. Ik denk dat dit passender is.

Anyhoe, de statistieken van deze week:

Ik heb 4 dagen hardgelopen, waarbij 2x 6 kilometer, 1x 13 kilometer en 1x 27 kilometer. Maandag was een rustdag. Donderdag had ik al drie buitentrainingen gedaan. Zijn niet heel erg intensief geweest, maar wel lekker in beweging. En vrijdag heb ik heerlijk mogen fietsen en wandelen met goed gezelschap in de Hoge Veluwe bij het Kroller Muller. Dit laatste is echt een aanrader trouwens! Oh en ze organiseren ook hardloopwedstrijden daar, zie: de Hoge Veluwe Loop op 11 oktober. Ziet er tof uit! Is helaas net de week voor mijn run, dus voor mij niet haalbaar.  

4 aug 5 aug 8 aug 9 aug op kroller muller