Andijvie stamppot!

andijvieOh heerlijk! Weet je waar ik achter ben gekomen. Ik heb echt absoluut geen probleem met koolhydraten stapelen. Ik zal je namelijk een geheim vertellen… I absolutely love food! (hmm… misschien een leuk plan om volgend jaar me verder te ontwikkelen richting voeding… ok focus op huidige challenge) Ik heb trouwens ook helemaal geen problemen met deze tapering weken. Ik ben namelijk weer een kilo aangekomen (YES!!), eindelijk! Die 55kg vind ik toch iets te licht voor mij. Er mag trouwens nog wel wat bij. Verder merk ik dat mijn energie steeds verder toeneemt. Naast voldoende voeding probeer ik namelijk meer richting de 8 uur te slapen op een dag. Wat een feest!

Voor nu, mijn andijvie stamppot! Aardappelen bevatten naast pasta en bananen de meeste koolhydraten. De andijvie bevat niet al teveel calorieën, moet namelijk wel mezelf meeslepen tijdens het hardlopen. Andijvie bevat trouwens meer mineralen dan andere groenten. Verder voor de lekkere smaak wat spekjes, geitenkaas en worst. Mijn zusje en ik hebben genoten!

De ingrediënten voor 3 borden:andijvie voorbereiding

Een stuk of 10 middelgrote aardappelen; 250gram andijvie; een bakje met spekjes; een paar rundersaucijzen; rondje geitenkaas; bekertje amandelmelk; wat kookroom; peper en zout.

De bereiding:

– Schil de aardappelen en doe ze met wat zout in een pan met voldoende water om ze te koken;

– Ondertussen bak je de spekjes uit en laat je ze uitlekken op een keukenpapier. Snij ook alvast de geitenkaas in stukjes;

– Bak hierna in dezelfde pan de worsten op laag vuur zodat ze lekker crispy worden;

– Wanneer de aardappelen klaar zijn, giet ze af en begin maar direct met stampen! Doe tijdens het stampen 2 scheuten room  bij de aardappelen, de melk en lekker peper en zout. Wanneer al wat gladder kun de de andijvie mee stampen, vervolgens de geitenkaas en de spekjes toevoegen.

– Nu kun je lekker een bord opmaken. Nog even wat peper erover en enjoy!

andijvie stampen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>