Lekkere trek

Ik heb vaak best wel trek! Logisch misschien met al die activiteit… Maar voor mij is dat eigenlijk niet heel erg nieuw, heb namelijk al bij menig vriendje gemerkt meer te eten šŸ˜‰ sorry guys. De laatste tijd wil ik dit echter ook een beetje verantwoord doen in plaats van chipjes en witte chocolade. Bijvoorbeeld een hoog percentage pure chocolade, een handje nootjes of zelf popcorn maken. Probleem is alleen als ik trek heb in iets zoets! Gedroogd fruit is een optie, zeker die gedroogde mango. Ik heb alleen zin in iets stevigers. Aldus na lange tijd op baksels oefenen en uitprobeersels: mijn lekkere redelijk healthy muffins!

muffin baked muffins!

De ingredienten:

3 rijpe bananen; 10 dadels; 1 ei; 1 lepel kokosolie; 60 ml rijstemelk (ander soort is ook prima); 225 gram amandelmeel; 1 zakje bakpoeder; snufje zout; beetje kaneel; beetje agavesiroop; cacao nibs.

De bereiding:

– Verwarm de oven voor op 180 graden;

– Doe de bananen, dadels, het ei, de kokosolie, de melk in een blender en mix het door elkaar (met een staafmixer kan ook!);

– Giet het vervolgens in de bak met alle andere ingrediĆ«nten (uitgezonderd de cacao nibs) en roer het geheel door;

– Voeg daarna de cacao nibs toe aan het mengsel er roer even door;

– Plaats de papieren bakjes in de muffinvorm en verdeel het mengsel over de bakjes;

– 30 minuten in de oven en klaar! (check wel even met een cocktailprikker of het al droog is, zo niet even wat langer in de oven laten).

Enjoy!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *