Oosters inspired worteldelight!

vega klaarOndanks dat ik veel van een goed stuk vlees hou… (oh die entrecote uit een eerder recept was trouwens hemels!)… zorg ik er ook voor om in de week een paar vegetarische dagen te hebben. Ik geloof namelijk in het aanbrengen van balans, zo ook in je voeding. Ik heb hierbij het idee dat alles wat je teveel doet tot wankeling zal leiden en leef graag gericht op kwaliteit in plaats van kwantiteit. Wel is het belangrijk om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen bij een maaltijd, zeker voldoende proteïne (eiwitten) bij het trainen naar mijn marathon. Dit kun je gelukkig naast vlees ook halen vanuit eieren, noten, yoghurt enz. Dus hierbij het recept voor mijn wortelschijven voor twee personen.

vega voorbereidenIngrediënten: Men neme een zakje met geraspte worteltjes van 150 gram; een stuk (2,5 cm) van de gemberwortel; 2 bosuien; 1 limoen; 1 hele chilipeper (ontpit); 1 knoflook (geperst); 50 gram rijstemeel; 4 eieren; zout en peper; koriander; een blok tempeh; griekse yoghurt; (koolzaad)olie.

 

Bereiding:

– Snij de bosuien, de gember, de koriander en de chilipeper in stukjes en doe deze in een mengbak. Voeg hiertoe de worteltjes, de geperste knoflook, de rasp van de limoen en hussel dit door elkaar. Nu voeg je twee eieren aan het mengsel en de rijstemeel toe. Even mengen en het is klaar om te bakken;

– Snij alvast de tempeh in plakken en bestrooi ze aan beide kanten met wat zout;

– Pak een bakje voor de griekse yoghurt, waarop je twee partjes limoen op legt;

– In de pan voor de tempeh doe je een laagje olie en laat deze goed warm worden, zodat je alsvega bakken het ware de tempeh en de frituurt. De plakjes zijn klaar wanneer ze mooi goudbruin zijn;

– In de pan voor de wortelmix doe je een scheutje olie en verwarm op matig vuur. Je maakt een soort platte schijven en laat deze lekker koken tot het ei gaar is. Zal ongeveer 4-6 minuten duren;

– Als laatste klop je de overige eieren even door elkaar en maak je een dunne omelet. Rol deze wanneer klaar en een beetje koeler is op en snij ze in plakjes;

– Nu ben je klaar en kun je er een mooi bord van maken! Enjoy!

vega

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>