Weekverslag 18!

Victorious!!! Het zwaarste gedeelte van mijn training zit erop. Nu de komende drie weken alleen nog maar consolideren en de marathon rennen! Klinkt als een eitje zo, maar ik ben me er echt wel van bewust dat het een grote test van karakter gaat worden.

Deze week was dan ook zeker het gedeelte waar ik het meest naar toe heb geleefd en eigenlijk het spannends vond… Ten eerste omdat ik deze week een volle werkweek had. Het nemen van voldoende rust was dus in mijn ogen vooral van belang ondanks wat er op het trainingsschema stond. Altijd spannend om af te wijken… Ten tweede mocht ik op een zaterdag zonder rustdag ertussen mijn langste training gaan lopen. Niet ideaal, maar er was geen andere optie wegens bijzondere familieomstandigheden. Het heet immers niet voor niets de Brian Robert Foundation waar ik ook voor loop. Ten derde gaf deze laatste lange training mij een soort do-or-die gevoel, met gedachten zoals: ‘Tja leuk dat je het al een keer hebt gelopen, die 32 kilometer, maarreh je weet het pas zeker bij een tweede keer…’ en ‘Oh ik wil geen pitstops! Dit mag niet gebeuren, want anders…’. Ik zat mezelf dus een beetje gek te maken. Super helpend om spanning te verminderen (not!). Ik merkte het in problemen met slapen (meerdere redenen), spanning in mijn nek en moeite met meditatie. Desalniettemin… Ik heb het gehaald die 32 kilometer!! Ontspannen gelopen. Ook een andere strategie met ontbijt aangenomen, waarbij ik veel snelle koolhydraten vooral voor de energie maar ook tegen pitstops heb gegeten. Te weten: 3 witte boterhammen met aardbeienjam, een peperkoek en een banaan. Niet zo heel erg healthy, maar zeker wel effectief! Dit zal ik trouwens alleen doen bij lange afstanden en wedstrijden. Dus nu nog alleen maar op de marathondag. De rest zal gewoon gezond eten zijn! Anyhoe, ik ben blij met deze week!

Goed, wat ik heb gedaan deze week: op dinsdag 16 kilometer gerend (was wel lachen trouwens om te beseffen dat ik mijn langste officiële wedstrijdafstand tot nu toe gewoon op een doordeweekse avond met dezelfde tijd kan lopen. Dan besef je pas echt hoe ver je bent gekomen!), op woensdag krachttraining met 3 setjes van wat ik vorige week ook heb gedaan, op vrijdag 8 kilometer gelopen (verdeeld in tweeën aangezien ik al voor mijn werk heb mogen hardlopen) en op zaterdag de 32 kilometer. Verder zoals ik al aangaf, genoeg ontspanning en tijd met familie en geliefden doorgebracht. Zo ook superlief dat ik van mijn zus een boek en eten meegekregen. Dank!!

22 september 25 september 2 25 september 26 september running boek

 

2 gedachten over “Weekverslag 18!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>