Broodpudding!

broodpudding lekkerHeb je dat ook wel eens… na je werk een supermarkt bezoeken terwijl je eigenlijk al trek had? Bij mij resulteert dat elke keer weer in een winkelmandje vol. Op dat moment ga ik elke schap langs en pak ik veel meer vanuit de gedachte ‘Oeh daar heb ik ook zin in!’. Zucht. Die keuzes van mij zijn niet perse meer calorierijke producten zoals omschreven wordt in het onderzoek van Tal and Wansink (Fattening Fasting: Hungry Grocery Shoppers Buy More Calories, Not More Food. JAMA intern Med. 2013;173(12):1146-1148). Dit onderzoek suggereert namelijk dat je wat minder gezonde keuzes gaat maken wanneer je trek hebt. Dus bijvoorbeeld toch die muffin o.i.d. meeneemt… Die trek kan al ontstaan door het skippen van een maaltijd. Blijf dus vooral wel bewust inkopen doen als je even niet gegeten hebt en je een supermarkt in stapt!

Goed weer terug naar mijn mandje vol. Het is natuurlijk super fijn al dat lekkers en ik wordt er altijd vrolijk van… Wat een beetje jammer is dat ik al een halve koeling vol had en het nu echt niet allemaal op ga krijgen. Fail. Ok… klein probleem. Tijd om creatieve oplossingen te vinden! Ik had namelijk nog een paar bananen die erg rijp waren. Super lekker als je ze bakt, wat minder om gewoon zo te eten. Een paar appeltjes. Nog restjes van 3 verschillende soorten broden (waaronder speltbrood en zuurdesembrood)… Daar kan ik wel wat mee! Aldus mijn versie van broodpudding. I hope you like it!

De ingrediënten voor 4 personen:broodpudding

Ten minstens 8 sneetjes brood; 275 ml plantaardige melk (ik heb amandelmelk gebruikt); eetlepel kaneel; 2 appeltjes; volle hand walnoten; 50 gram gesmolten roomboter of kokosolie; een ei; twee eetlepels kokosbloesemsuiker. En de 2 bananen om te bakken voor erbovenop.

De bereiding:

– Verwarm de oven voor op 180 graden;

– Snijd de schil van de appeltjes eraf en snij deze in stukjes. Snijd het brood in stukjes, waarbij je de korstjes verwijdert;

– Roer met een garde de melk, het ei, de kaneel, de boter/olie en de kokosbloesemsuiker door elkaar. Voeg hier het brood, de walnoten en de appeltjes aan toe;

– Even goed doorroeren allemaal. Giet het mengsel vervolgens in een ingevette ovenschaal. Nu mag het voor 50 minuten de oven in;

– Bak aan het einde van de baktijd van de broodpudding alvast de bananen aan. Even opscheppen en genieten maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *