Kip met appelmoes…

kip met appelmoesHad je dat ook? Kinderdag qua eten? Bij ons thuis was dit vroeger altijd de woensdag. Pizza, kip met appelmoes of misschien zelfs pannenkoeken. Ha, de healthy variant van pizza en pannenkoeken heb ik al mogen delen. Onbewust vind ik deze gerechten schijnbaar super lekker… Ach, tijd voor de laatste van de drie toppers: kip met appelmoes!

Weet je wat het leuke is… Als je de healthy variant maakt is het een prima maaltijd vol met koolhydraten, aldus energie! Goed om op te rennen! De appelmoes vooral. Maar ook de aardappelen zijn naast een bron van koolhydraten, anti-oxidanten, kalium en vezels. De aardappelen die we hebben gebruikt zijn ook weer van het tuintje!! Verser kan niet! Als laatste de kip. Bevat eiwitten, vitamines en mineralen, maar better yet het is een mager vleessoort. (voor als je het echt wilt weten: vitaminen B1, B2, B6 en B12, mineralen fosfor, koper en seleen). Tja, natuurlijk zou het zonder het velletje gezonder zijn… Als je wilt afvallen. Ik mag alleen wel een beetje vet gebruiken… Anyhoe, let’s cook!

De ingrediënten (voor minimaal 2 personen):

De appelmoes: Het gebruik van twee soorten appeltjes zijn top, beetje meer bite. Dus bijvoorbeeld 3 Jonagolds en 2 Goudreinettes. Daarnaast citroensap (1/3 citroen). Twee eetlepels kaneel. Voor de rest: een kilo’tje aardappelen, 2 rode uien, 4 kippenpoten, meel, rozemarijn, kokosolie, wat water, (himalaya)zout en peper.

De bereiding:

– Verwarm de oven voor op 180 graden;

– Voor de mise en place: snij de aardappelen in partjes, de appeltjes in stukjes en de uien in parten;

– Doe de appeltjes in een pannetje, voeg de kaneel, de citroensap en een bodempje water toe. Breng dit aan de kook en laat de appels koken tot ze zacht zijn, dit kan bijna tot moes of mijn voorkeur wat meer tot appel compote. Dan is het klaar;kip met appelmoes 3

– De aardappelen braad je even in de kokosolie aan met wat zout, peper en rozemarijn. Dan doe je ze in een braadslede die je hebt ingevet met kokosolie. Ondertussen de parten ui er ook bij doen met nog een beetje rozemarijn;

– De kip rol je in de meel en een beetje zout, zodat je een lekker krokant velletje krijgt. Even aanbraden in de kokosolie op laag vuur, waarna je deze op de aardappelen en de rest legt klaar om in de oven te gaan.

– Je kunt de braadslede voor 40 minuten in de oven laten en je gerecht is klaar. Check wel even de kip of hij helemaal klaar is. Zo niet nog even in de oven laten.

Enjoy!kip met appelmoes 2

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *